Els Objectius de Desenvolupament Sostenible com a eina de transformació des de l’escola

16 i 17 de novembre de 2018    /    10 hores – 70 places  /   Eivissa i Formentera   /   Presencial – curs 2018/2019  /  Esdeveniment: 904 

 • Destinataris

Personal docent d’educació infantil, primària i secundària.

 • Requisits

Pertànyer al cos de mestres i professorat d’educació infantil, primària i secundària de centres educatius d’Eivissa i Formentera.

 • Criteris de selecció

Es prioritzarà en la matrícula el professorat de les escoles de la Xarxa de Centres Educatius Solidaris del Fons Pitiús de Cooperació. Per a les places que quedin lliures, la selecció es farà seguint l’ordre d’inscripció.

 • Objectius

– Donar a conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

– Proporcionar les eines per introduir a l’escola i a les aules els ODS.

– Fomentar la implicació del professorat en la consecució dels ODS.

 • Continguts

– Els ODS: què són? D’on provenen? A qui van dirigits?

– Els ODS com a eina de transformació social.

– Relació entre les nostres accions i els ODS.

– Casos pràctics d’implementació dels ODS.

– Estratègies per introduir els ODS a la dinàmica diària de l’escola, al treball d’aula i al currículum escolar.

 • Metodologia

Classes teòriques i activitats pràctiques amb enfocament a l’activitat educativa, per aplicar els coneixements teòrics apresos a l’aula i a l’escola.

 • Transferència

Basant-se en els continguts del curs, les persones participants hauran de lliurar, o bé una unitat didàctica que sigui aplicable en un grup-classe, o bé un pla d’introducció dels ODS a l’escola, en un termini de 15 després de la finalització del curs. El lliurament s’haurà de fer a través del correu electrònic del Fons Pitiús.

 • Inscripció

El termini d’inscripció és del 19 d’octubre al 7 de novembre de 2018 (ambdós inclosos).

El procediment a seguir per fer la inscripció és el següent:

– Omplir la fitxa d’inscripció (descarregar fitxa) i enviar-la al correu electrònic sensibilitzacio@fonspitius.org. Si teniu algun dubte, podeu telefonar al 971 390 298.

– A partir del dia 9 de novembre, rebreu un correu per comunicar-vos si estau admesos/es.

 • Avaluació

L’avaluació es farà segons aquests criteris:

– Assistència mínima obligatòria d’un 85%.

– Valoració de l’activitat de transferència.

– En el cas de persones participants de la Xarxa de Centres Educatius Solidaris, es podrà avaluar l’assoliment dels continguts del curs i la seua aplicació a les aules i a l’escola a través de reunions periòdiques a cada centre amb la responsable de l’àrea d’educació del Fons Pitiús. També es podrà fer l’avaluació a través dels projectes que elaborarà cada escola de la Xarxa per enviar a la seua escola agermanada al municipi de San Lucas (Madriz, Nicaragua).

 • Lloc i horari

CEIP Sant Jordi (Sant Jordi de ses Salines).

Divendres, 16 de novembre de 2018. De 16 a 21h.

Dissabte, 17 de novembre de 2018. De 9 a 14h.

 • Formador

Guillermo Santander Campos.

Doctor en Ciència Política i Relacions Internacionals per la Universidad Complutense de Madrid (2016). Màster en Relacions Internacionals per la Universidad Complutense de Madrid (2008). Màster en Desenvolupament i Ajuda Internacional per l’Instituto Complutense de Estudios Internacionales de la Universidad Complutense de Madrid (2006). Llicenciat en Sociologia per la Universidad Complutense de Madrid (2005). Des de maig de 2006 fins gener de 2017, ha treballat com investigador associat a l’àrea de Desarrollo y Cooperación del Instituto Complutense de Estudios Internacionales. Actualment, és investigador associat de la Universidad Complutense de Madrid.

 • Observacions

Aquest curs es troba encara en procés d’homologació pel Servei de Formació Homologada i Capacitació de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat del Govern de les Illes Balears. Per tant, fins que aquest òrgan emeti la seua resolució, no podem confirmar que el curs doni dret a reconeixement de crèdits.

Descarregar la informació