El concepte de Biblioteca Viatgera neix de la idea de donar a conèixer la Biblioteca del Fons, facilitant així el seu accés a tota la ciutadania pitiüsa.

Cada any parteixen des de la nostra seu tres seleccions de llibres, triades específicament segons el context actual i centrades en els diferents àmbits pels quals treballem des de les nostres àrees de Cooperació i d’Educació per a la Transformació Social: Drets Humans, cultura de pau, consum responsable, igualtat de gènere, canvi climàtic, economia alternativa, migracions, educació ambiental, educació en valors, interculturalitat…

Dues d’aquestes seleccions viatjaran pels centres educatius de la Xarxa al llarg del curs escolar i una altra anirà visitant cada mes les biblioteques públiques de les Pitiüses.

1. Informa’t a Fons

Selecció anual d’assajos, literatura infantil i pel·lícules, que des de gener a desembre recorre diferents biblioteques públiques d’Eivissa i Formentera. La primera edició d’Informa’t a Fons va partir el 2012 i any rere any ha anat ampliant el seu recorregut per les illes. Des del Fons Pitiús de Cooperació, desitgem que cada nova edició d’aquesta biblioteca sigui una porta oberta a la reflexió, així com una guia poder passar a l’acció i portar al nostre dia a dia el canvi ecosocial necessari per a sostenir la vida.

Amplia informació sobre l’actual edició d’Informa’t a Fons i el seu calendari de viatge.

2. Llegim el món

Recull de contes destinats a infants de 3 a 11 anys, que pretenen ser un suport per a treballar temàtiques rellevants en l’EpTS com són la cura del medi ambient, la coeducació, l’educació en valors, la interculturalitat, la cultura de pau o les migracions. Cada curs escolar (des del 2011-2012) una nova edició d’aquesta biblioteca viatgera transita pels centres de primària que col·laboren amb el Fons Pitiús en l’Educació Transformadora.

Amplia informació sobre Llegim el món i l’edició d’aquest curs.

3. Tatam el món

A partir del curs 2022-23 posarem en marxa Tatam el món. Una selecció de contes per a aproximar els continguts de l’EpTS a infants de 0 a 3 anys.  Aquesta nova biblioteca viatgera recorre les escoletes que col·laboren amb el Fons Pitiús en l’Educació Transformadora.

Amplia informació sobre Tatam el món.