La Xarxa va ser creada en 2008 a partir d’un compromís comú d’integrar l’Educació Transformadora en la pràctica diària dels centres educatius de les Pitiüses. Actualment 12 centres de tots els municipis de les nostres illes ja formen part de la Xarxa.

Agermanament amb Nicaragua

A excepció de les escoles infantils, cada centre pitiús adherit a la Xarxa es germana amb un altre de la Red de Centros de Cooperación dels municipis de San Lucas o Palacagüina, situats en el Departament de Madriz (Nicaragua).

Durant el curs escolar, les escoles de la nostra Xarxa i les de Nicaragua treballen sobre una temàtica comuna, triada conjuntament i relacionada amb els reptes globals actuals.

El paper del Fons Pitiús és, d’una banda, proporcionar als centres de la Xarxa formacions, assessorament, activitats educatives i recursos per a poder dur a terme els seus projectes sobre la base d’una Educació per a la Transformació Social i, d’altra, facilitar i coordinar l’intercanvi de les experiències amb les escoles de Nicaragua.

Aquest intercanvi es realitza fonamentalment a través de:

  • l’enviament de materials elaborats per l’alumnat en format físic: pòsters, dibuixos, cartes, treballs manuals i dossiers explicatius
  • l’enviament de fotografies i vídeos sobre els projectes educatius de les escoles
  • la concessió de beques per a visites de professorat entre els centres educatius de les Illes Pitiüses i de Nicaragua

Adhesió a la Xarxa

Si el vostre centre està interessat a formar part de la Xarxa Educativa per a la Transformació Social, podeu descarregar la sol·licitud d’entrada i posar-vos en contacte amb el Fons a través del correu educacio@fonspitius.org.

Recursos per a la Xarxa

El compromís del Fons és acompanyar a la Xarxa en aquest procés, proporcionant facilitats d’accés a les formacions i activitats educatives que s’ofereixen, així com un assessorament i recursos específics per atendre les necessitats dels centres adherits.

logo xarxa 2022