La Xarxa va ser creada en 2008 a partir d’un compromís comú d’integrar l’Educació Transformadora en la pràctica diària dels centres educatius de les Pitiüses. Actualment 16 centres de tots els municipis de les nostres illes ja formen part de la Xarxa.

Agermanament amb Nicaragua: A excepció de les escoles infantils, cada centre pitiús adherit a la Xarxa es germana amb un altre dels municipis de San Lucas o Palacagüina, situats en el Departament de Madriz (Nicaragua).

Durant el curs escolar, les escoles de la nostra Xarxa i les de Nicaragua treballen sobre una temàtica comuna, triada conjuntament i relacionada amb els reptes globals actuals. A partir d’aquesta temàtica i sobre la base de l’Educació per a la Transformació Social, cada centre desenvolupa un projecte que després comparteix amb l’escola germanada. Tot això suposa un intercanvi de coneixements i pràctiques des de la reciprocitat i el respecte mutu, que al seu torn afavoreix la comprensió de la doble dimensió local-global de les problemàtiques de la Humanitat: que ens afecten a totes i que és a les nostres mans ser part de la solució.

El compromís del Fons és acompanyar als centres de la Xarxa en aquest procés, a través de:

  • Activitats, xerrades i recursos: tallers per a l’alumnat, xerrades per a la comunitat educativa, exposicions i recursos d’Educació per a la Transformació Social.
  • Acompanyament continuat: l’equip tècnic del Fons ofereix xerrades, formacions específiques i assessorament per al professorat, atenent les peticions i necessitats que puguin anar sorgint des de cada centre de la Xarxa.
  • Biblioteca del Fons: préstec i assessorament sobre els recursos educatius (guies, llibres i audiovisuals) que tenim en la nostra seu. El professorat de les escoles de la Xarxa pot sol·licitar el material que necessiti al llarg del curs i el Fons s’encarregarà de portar-lo al centre educatiu.
  • Formació per al professorat: cursos d’especialització homologats per la Conselleria d’Educació. S’ofereixen a tot el professorat de les Pitiüses, encara que el pertanyent a centres la Xarxa té prioritat en la inscripció.

Adhesió a la Xarxa Educativa per a la Transformació Social: Per tenir accès a algunes d’aquestes activitats, cal que el teu centre educatiu estigui adherit a la Xarxa. Si el centre està interessat a formar-ne part, podeu descarregar sol·licitud d’entrada i posar-vos en contacte amb el Fons a través del correu educacio@fonspitius.org.

logo xarxa 2022