Ja ets de la Xarxa? Potser estàs buscant…

  • Formació per al professorat. Fes clic aquí.
  • Quina temàtica treballam aquest curs? Fes clic aquí.
  • Recursos d’Educació per a la Transformació Social (EpTS). Mira’ls aquí.
  • Biblioteca viatgera. Aquí.
  • Exposicions. Aquí.
  • Centres que estan adherits a la Xarxa, aquí.

Creada l’any 2008, actualment, està formada per 11 centres de tots els municipis de les Pitiüses compromesos amb la transformació global. Els centres de la Xarxa reben un acompanyament constant per part del Fons per anar avançant en la introducció dels continguts i de les propostes de l’Educació per a la Transformació Social (EpTS) a la seus pràctica diària. Tenim la voluntat de ser un suport per facilitar aquest procés de canvi en els centres. Per això, oferim:

  • Recursos diversos al llarg de tot el curs: xerrades per a l’alumnat, exposicions, una biblioteca viatgera que anomenam Llegim el món.
  • Préstec i assessorament sobre material didàctic de la nostra biblioteca en qualsevol moment del curs escolar.
  • Formació continuada per al professorat (més info). Oferim cursos d’especialització, que estan homologats per la Conselleria d’Educació, en què els mestres i les mestres que pertanyen a la Xarxa tenen prioritat en la inscripció. A més, des de l’equip tècnic es reforça aquesta formació fent xerrades per als claustres, adaptant-nos a les necessitats que puguin anar sorgint en cada moment i atenent els dubtes o peticions de cada tutor/a que ho sol·liciti.

Agermanament. Cada escola que s’adhereix a la Xarxa de Centres Educatius Solidaris s’agermana amb una escola dels municipis de San Lucas o Palacagüina, que estan situats al Departament de Madriz (Nicaragua). Les escoles de la nostra Xarxa i les de Nicaragua treballen cada any sobre una temàtica comuna. Cada centre, d’aquí i de Nicaragua, elabora un projecte que després es comparteix amb l’escola agermanada. Això fomenta l’intercanvi d’experiències , coneixements i pràctiques des d’una relació de reciprocitat i de respecte mutu i, molt especialment, la comprensió de forma directa, de que les problemàtiques que afronta la Humanitat són globals: ens afecten a tots i totes i, alhora, tenim a la nostra mà formar part de la solució. Mira aquí quins agermanaments s’han establert fins ara.

Si la teva escola està interessada en entrar a formar part de la Xarxa, podeu descarregar el full de sol·licitud d’entrada aquí.