Accés a un habitatge digne per a 47 famílies dels col·lectius més desfavorits a Yadavapuram

Convocatòria: 2013
Import total: 73.17662 €
Aportació del Fons: 50.000 €
Assignació: Govern de les Illes Balears
Estat: Finalitzat
Entitats executores:
- Fundació Vicente Ferrer, organització no governamental de desenvolupament sense ànim de lucre. Aquesta organització va ser constituïda el 1996 per aconseguir més difusió i fons econòmics que donin continuïtat al treball realitzat per Rural Development Trust / Women Development Trust a l'Índia, en els sectors: habitatge, sanitat, educació, persones amb discapacitats...
- Rural Development Trust / Women Development Trust és un consorci creat per Vicente Ferrer a Anantapur, al sud de l'Índia, l'any 1969, amb l'objectiu d'aconseguir el desenvolupament econòmic, social i cultural de les comunitats dàlits de l'àmbit rural d'aquesta àrea.

Les famílies beneficiàries del projecte tenen una mitja de 4 membres i es veuen obligades a viure en cabanes de tova que no resisteixen les altes temperatures de la zona i s’inunden amb facilitat en l’època dels monsons. Les precàries condicions d’aquests habitatges els condemnen a l’amuntegament, la mala ventilació i la falta d’intimitat.

Les cases que es construiran amb el projecte tenen dues habitacions amples i un porxo. Totes es fan alçades uns 40 cm del nivell del sòl per evitar els efectes de les pluges monsòniques i l’entrada de serps i escorpins, molt comuns a la zona.
Disposar d’un habitatge digne implica una considerable millora en la qualitat de vida de les persones beneficiàries, que formen part dels col•lectius dàlits o intocables, a més d’una major consideració social enfront la resta de castes.