Innovació pedagògica per al desenvolupament de capacitats productives i ús de recursos de les TIC amb els estudiants

Convocatòria: 2019
Import total: 22.900 €
Aportació del Fons: 18.000 €
Assignació: Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia
Estat: Finalitzat
Entitats executores:
- STEI Intersindical | Otros proyectos - Instituto Pedagogía Popular (IPP). | Otros proyectos

Aquest projecte busca contribuir a una educació de qualitat a través de la innovació en la pràctica pedagògica dels docents i la promoció en el desenvolupament de capacitats productives dels estudiants que generin un impacte positiu a la seva comunitat.

Mitjançant un programa de formació virtual i presencial es busca enfortir als docents en quant a coneixements, estratègies i eines en l’ús dels recursos TIC. Després, aquests docents, organitzats en els CAD (Cercles d’autoeducació docent), articulen l’educació i la producció a partir de les necessitats i potencialitats del seu context, dissenyant i implementant projectes productius que generen un impacte positiu al seu voltant.

En total participen 20 institucions educatives de tres regions del país a través dels Cercles d’Autoeducació Docent (CAD), grups de docents organitzats als centres educatius per a intercanviar experiències i coneixements al voltant de la pràctica educativa.

OBJECTIUS ESPECÍFICS

– Docents enfortits en la seva pràctica pedagògica implementen estratègies que desenvolupen habilitats en l’ús i maneig de les TIC i competències productives en els estudiants.

– Estudiants enfortits en les seves capacitats lideren el desenvolupament de projectes productius que tenen impacte a la seva comunitat.

ACTIVITATS

– Per a l’ús de les TIC, es realitzaran per regió 4 tallers: un de formació en el maneig del curs virtual, dos d’acompanyament i suport en el desenvolupament del curs i un de socialització de les aplicacions didàctiques elaborades.

– Per al desenvolupament de les propostes pedagògiques es faran 3 tallers per regió: un per al disseny de les propostes, un per a la seva implementació i un tercer per a sistematitzar i avaluar les propostes.

– Organització i realització d’una expofira a cada regió per a presentar els projectes implementats als centres educatius.