Suport a la millora de la seguretat alimentària i autogestió comunitària de les famílies rurals a Loreto

  Convocatòria: 2016
  Import total: 50.000 €
  Aportació del Fons: 35.000 €
  Assignació: Ajuntament d'Eivissa
  Estat: En procés
  Entitats executores:
  - Creu Roja Espanyola, institució humanitària de caràcter voluntari, constituïda en 1864. La seva cooperació amb tercers països es basa en la voluntat de treball conjunt amb diferents Societats Nacionals per crear sinergies que contribueixin a enfortir la seva intervenció tant en els àmbits d'alimentació com salut, educació , habitatge ...
  - Cruz Roja Peruana. Associació civil, fundada el 1879, l'objectiu de la qual és ajudar a prevenir i alleujar el sofriment humà de les persones i comunitats vulnerables en totes les circumstàncies, promoure millores en la seva qualitat de vida i en la cura del medi ambient i enfortir el desenvolupament de les seves capacitats.

  Aquest projecte pretén contribuir a millorar les condicions de vida de les famílies de la Comunitat 13 de Febrer del Municipi San Juan Bautista mitjançant dues línees d’acció:

  Seguretat alimentària i nutricional: implantació d’horts familiars amb producció orgànica d’hortalisses. Les famílies comptaran amb l’ajuda d’un tècnic agrònom. La finalitat és millorar les condicions alimentàries i nutricionals de les famílies, així com enfortir la participació de les dones.

  Mitjans de vida: enfortir les capacitats de generació  i gestió d’ingressos a través del desenvolupament d’autogestió comunitària amb la formació d’una associació civil o una cooperativa rural agrícola. Amb aquestes podran obtenir crèdits, entrades, capacitació i altres serveis promovent el benestar dels seus membres, tenint les eines per formular davant les autoritats demandes que representin els interessos de l’organització.