Convocatòria: 2021
Import total: 75.000 €
Aportació del Fons: 60.000 €
Assignació: Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia
Estat: Finalitzat
Entitats executores:
- Creu Roja Espanyola | Otros proyectos - Cruz Roja Guatemalteca | Otros proyectos

Mitigació de l’impacte de la Covid-19 a famílies vulnerables de Coatepeque

El projecte s’emmarca en la resposta global a la crisi sanitària causada per la Covid-19, atenent les necessitats humanitàries i sanitàries immediates de la població més vulnerable afectada per la pandèmia. La durada de la intervenció serà de sis mesos i es preveu beneficiar a 5.000 persones de les comunitats més vulnerables de l’occident del país, una de les zones més afectades per la pandèmia i on les mesures de contenció han tingut repercusions més negatives sobre la salut i la situació socioeconòmica de les famílies.

Per aconseguir l’objectiu previst s’han planificat dos línies principals d’intervenció: reforçar el sistema de salut a nivell local per a la prevenció, detecció i referència de casos de Covid-19; promoure mesures de mitigació de l’impacte socioeconòmic de la pandèmia i de les pròpies mesures de contenció a comunitats més vulnerables.

Dins del primer component s’inclouen accions per a dotar d’equipament de protecció al personal sanitari dels centres de salut, formació per a l’ús correcte i mesures segures per a eliminiar-los, posar en comú els procediments de prevenció i control d’infeccions, donar suport als centres de salut per a complir amb la normativa i garantir la desinfecció de les instal·lacions. Així mateix, es donarà suport al sistema local de vigilància, detecció i referència de casos per ampliar la cobertura del sistema de salut.

Per aconseguir el segon resultat s’han previst les següents accions: realitzar una anàlisi de les necessitats humanitàries i identificar les famílies prioritzades; distribuir kits d’aliments i d’higiene a les famílies; organitzar activitats de promoció de la salut a les comunitats.