Convocatòria: 2018
Import total: 24.000 €
Aportació del Fons: 15.000 €
Assignació: Consell Insular d'Eivissa
Estat: Finalitzat
Entitats executores:
- Asociación Comunitaria Unida por el Agua y la Agricultura. | Otros proyectos

Famílies afectades per l’huracà Michael garanteixen el seu dret a l’alimentació a La Libertad i Panchimalco

Al llarg de 2018 la falta de pluja i les altes temperatures han afectat els cultius de 143 municipis, registrant 1,5 milions de sacs de dacsa perduts, sent aquest gra la base de la dieta alimentària.

En octubre el país es va veure afectat per l’huracà Michael amb precipitacions intenses i vents molt forts, principalment a la zona costera del país.

La iniciativa es dirigeix a  famílies, dels municipis de La Libertad i Panchimalco, que han patit pèrdues a causa de la sequera i, posteriorment la presència de pluges ha fet que hagin hagut de ser desallotjades pel desbordament dels rius Aquisquillo, Comasagua i El Tunco. Les pluges també han provocat la contaminació de l’aigua dels pous per inundació de latrines, la inundació dels cultius agrícoles i la destrucció d’habitatges.

El projecte s’orienta, en primer lloc, a donar suport a les productores per a que tenguin capacitat per sembrar grans bàsics (dacsa i mongeta) amb llavors autòctones resistents als efectes del canvi climàtic, reactivant-se així cinc bancs de llavors criolles. En segon lloc, atorgarà paquets d’aliments (pasta, sardines, dacsa, mongeta, arròs, avena, sucre, llet i sal) que contribueixin a la salut i seguretat alimentària de les famílies afectades.

Quan s’hagi fet la collita, les famílies hauran de tornar el doble de la llavor rebuda en el cas de la dacsa i la meitat en el de la mongeta. Tota aquesta llavor anirà al banc comunitari per al que també es dotarà d’eines per a poder emmagatzemar la llavor.

Així mateix, el projecte contempla la realització d’abono orgànic fermentat (bocashi) i de fertilitzant amb alt contingut de minerals (foliar).