Eradicació de la pobresa mitjançant la construcció de 21 habitatges a la comunitat rural de Therannapalli (Anantapur, Andhra Pradesh)

Convocatòria: 2012
Import total: 41.745 €
Aportació del Fons: 33.396 €
Assignació: Ajuntament de Santa Eulària des Riu
Estat: Finalitzat
Entitats executores:
- Fundació Vicente Ferrer, organització no governamental de desenvolupament sense ànim de lucre. Aquesta organització va ser constituïda el 1996 per aconseguir més difusió i fons econòmics que donin continuïtat al treball realitzat per Rural Development Trust / Women Development Trust a l'Índia, en els sectors: habitatge, sanitat, educació, persones amb discapacitats...
- Rural Development Trust / Women Development Trust és un consorci creat per Vicente Ferrer a Anantapur, al sud de l'Índia, l'any 1969, amb l'objectiu d'aconseguir el desenvolupament econòmic, social i cultural de les comunitats dàlits de l'àmbit rural d'aquesta àrea.

El projecte consisteix en la construcció de 21 habitatges per a famílies especialment necessitades de la comunitat rural de Therannapalli. Aquestes famílies, compostes d’una mitjana de quatre membres, es veuen obligades a viure en cabanes de tova que no estan preparades per a resistir les altes temperatures de la zona i que s’inunden fàcilment durant l’època dels monsons.

Les cases projectades disposaran de dos habitacions àmplies i un porxo i estaran elevades dos pams per damunt del nivell del sòl per evitar els efectes de les pluges monsòniques i l’entrada de serps i escorpins.

Disposar d’un habitatge digne implica una considerable millora en la qualitat de vida de les persones beneficiàries que formen part dels col•lectius dàlits o intocables, a més d’una consideració social enfront de la resta de castes.