Convocatòria: 2020
Import total: 25.000 €
Aportació del Fons: 25.000 €
Assignació: Consell Insular d'Eivissa
Estat: Finalitzat
Entitats executores:
- STEI Intersindical | Otros proyectos

Suport de post-emergència a 4 comunitats del municipi de Santa Maria de Nebaj afectades per les tempestes Eta i Iota

Guatemala s’ha vist greument afectada per dos tempestes tropicals en el mes de novembre. Eta i Iota, com es denominaren les tempestes, deixaren pluges torrencials que causaren pèrdues de cases, cultius, ramats i infraestructures (ponts, centre cívics,…).

El municipi de Santa Maria de Nebaj ha estat un dels més afectats amb 1604 famílies damnificades que sumen un total de 7.831 persones. S’han comptabilitzat 353 cases destruïdes, 400 semidestruïdes i 1.605 afectades greument. A més, s’han registrat 12 ponts destruïts que han deixat incomunicades a les comunitats de la capçalera municipal, la qual cosa dificulta l’arribada d’ajut humanitari.

L’STEI fa més de 15 anys que treballa al departament de Nebaj i el Fons Pitiús de Cooperació ha finançat en els darrers anys tres projectes a algunes de les comunitats damnificades: Xonca, Antinguo Xonca, El Paraíso i Xecax. Les famílies d’aquestes comunitats viuen en condicions de precarietat a habitatges de fusta i terrat de làmina que s’han vist afectats per les tempestes.

La intervenció primera de l’STEI ha estat fer una donació de 5.000 € per a la compra d’aliments de primera necessitat a aquestes comunitats. El projecte actual sol·licita diferents materials per a reconstruir  27 habitatges i rehabilitar-ne 155 més, que han estat afectats per les tempestes (taulons de fusta, claus i làmines pel sostre).

ACTIVITATS

  • Identificació de cases destruïdes
  • Identificació de cases afectades.
  • Compra, mobilització i distribució de làmines, taulons i claus.
  • Acte d’entrega dels materials a les famílies.
  • Seguiment de l’aplicació dels recursos donats.
  • Realització de l’informe econòmic i memòria final.