Convocatòria: 2019
Import total: 26.434 €
Aportació del Fons: 24.686 €
Assignació:
Estat: Finalitzat
Entitats executores:
- Càritas Diocesana d'Eivissa | Altres projectes - Centro Cultural Hibueras | Altres projectes

Resposta d’emergència al brot de dengue a Santa Bárbara

S’ha declarat una epidèmia de dengue a Hondures amb especial incidència al Departament de Santa Bárbara. En 2018 es detectaren 113 casos de dengue a aquest departament mentre que, en el que va de l’any 2019 ja se n’han reportat 406. El Departament de Salut i l’Hospital de Santa Bárbara estan desbordats i no poden atendre totes les persones malaltes per falta de recursos.

Algunes municipalitats de Santa Bárbara tenen una xarxa de centres d’atenció primària i, junt amb el Centre Cultural Hibueras (CCH), que aporta medicaments i capacitació per als promotors sanitaris, atén la població des de fa tres anys. En aquest context han elaborat un pla d’emergència per donar suport al Departament de Salut en dos àmbits: assistencial i eradicació del focus de l’epidèmia.

L’àmbit assistencial consisteix en dotar de medicaments (sèrums i paracetamol) les farmàcies comunitàries que gestiona el CCH així com reactius per a les proves de detecció del dengue amb l’objectiu de minvar la simptomatologia i evitar la mort a les zones afectades.

L’àmbit d’eradicació consistirà en comprar una fumigadora i fumigar les cases, escoles, patis així com els diferents barris. Al mateix temps, s’informarà la població de la forma com evitar els focus de contaminació.

L’aportació del Fons va dirigida a la compra de sèrums i medicaments, de la fumigadora, les càrregues i l’equip necessari de seguretat per fer-la servir, els desplaçaments a cadascuna de les comunitats i el pagament a mitja jornada del coordinador i tècnic de salut del projecte i les seves dietes.