Convocatòria: 2021
Import total: 175.281 €
Aportació del Fons: 25.000 €
Assignació: Consell Insular d'Eivissa, Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia
Estat: En procés
Entitats executores:
- Fundació Vicente Ferrer | Altres projectes - Rural Development Trust / Women Development Trust | Altres projectes

Oxígen per l’Índia. Adquisició de recursos d’oxigenoteràpia per a l’atenció mèdica de pacients de Covid-19 a l’Hospital de Bathalapalli

Des del mes d’abril la Índia s’ha convertit en l’epicentre global de la pandèmia Covid-19, registrant més de 300.000 casos diaris durant les últimes setmanes i seguint un ritme de creixement exponencial causat per  una variant més virulenta del virus SARS-Cov2. Així, el 40% dels diagnòstics positius que es registren al món diàriament es donen a l’Índia. La situació causada per l’emergència actual sembla lluny de contenir-se i els efectes adversos d’un confinament total, deixen en situació crítica al Govern indi i als Estats, en un moment en què les xifres de defuncions registrades ronden les 4.000 persones diàries.

La necessitat d’oxigen és la màxima prioritat per a afrontar aquesta crisi sanitària. Els recursos d’oxigen líquid, bombones d’oxigen, càrregues d’oxigen o concetradors, imprescindibles per a l’atenció a pacients Covid-19 en situació crítica, no són suficients per donar resposta a aquesta emergència, donada la limitada capacitat del sistema sanitari generada per una precària inversió dels governs en el sistema de salut públic.

Des de la FVF volen donar la resposta més eficaç i eficient possible a aquesta emergència aprofitant l’estructura de RDT i la seva xarxa sanitària consolidada al districte d’Anantapur com un referent que compta amb tres hospitals. A través d’aquesta acció s’adquiriran equipaments i subministraments d’oxigenoteràpia per a reforçar l’atenció sanitària a l’Hospital de Bathalapalli, tan en nombre de persones a atendre com en la qualitat de l’atenció sanitària per a pacients Covid-19.

Fins el mes de març de 2021a l’Hospital de Bathalapalli han estat ingressades 6.309 persones que han donat positiu en Covid-19 i que han presentat simptomatologia que necessitava ser atesa. A data de 6 de maig de 2021 estan ingressades 2278 persones, 181 de les quals necessiten oxigen i 6 estan a la UCI.

Aquest projecte sol·licita suport per a finançar el cost de concetradors d’oxigen que s’han enviat a Índia des d’Espanya pel col·lapse del mercat indi. S’han enviat un total de 37 concetradors de 10 litres per minut i capacitat i 137 concentradors de 5 litres per minut i capacitat.