Millora de la resiliència sanitària enfront a la crisi sanitària COVID-19

Any: 2020
Import total: 39.316 €
Aportació del Fons: 25.000 €
Assignació: Consell Insular d'Eivissa
Estat: Finalitzat
Entitats executores:
- Unidad de Concertación y Cooperación Municipalista (UCOM) | Otros proyectos

Actualment Nicaragua es troba en la corva exponencial de la pandèmia. Segons el Ministeri de Sanitat hi ha 759 confirmats positius, 35 morts i 390 persones recuperades. No obstant, altres fonts con la Organització Panamericana de Salut, apunten que la tendència és més elevada i sol·licita al Govern de Nicaragua que doni una informació més pertinent, objectiva i eficaç, posant a la seva disposició un equip d’experts internacionals per a la realització de l’afectació de la pandèmia.

Amb aquest projecte es pretén donar resposta a una població de 31.136 persones dels municipis de San Lucas i Palacagüina. Així, des de les municipalitats i les unitats locals d’atenció a la salut s’ha identificat amb els suports de la UCOM un full de ruta que permeti disminuir el nivell d’impacte de la Covid-19 mitjançant la prevenció a través d’aquests components:

  • Enfortir la capacitat de resposta ràpida de les unitats locals de primer nivell d’atenció a la salut pública a través de la dotació de recursos bàsics de bioseguretat del personal sanitari que està en primera línia d’atenció.
  • Dotar d’una fumigadora de motor destinada a la desinfecció d’àrees públiques (mercats, estacions d’autobús, taxis, …).
  • Crear consciència comunitària de salut pública sobre la base de les recomanacions de la OMS i la OPS en la prevenció de la COVID-19.
  • Donar resposta a la inseguretat alimentària derivada del confinament provocat per la COVID-19. En aquest sentit es vol prioritzar persones vulnerables per salut delicada, persones de la tercera edat o amb problemes de mobilitat, donalt-los un paquet d’aliments en juliol i un altre en novembre, coincidint amb períodes crítics d’inseguretat alimentària a les zones del corredor sec.

ACTIVITATS

  • Adquirir i dotar a les unitats bàsiques de salut dels municipis de San Lucas i Palacagüina de recursos de protecció (alcohol, sabó líquid, mascaretes facials, guants, bates d’un sol ús, termòmetre infrarojos, roba de llit, matalassos).
  • Donar atenció sostinguda a la població dels dos municipis.
  • Adquisició i entrega d’una fumigadora per poder fer feines de desinfecció a dos mercats, dos estacions de taxis i 7 parades d’autobús.
  • Difusió d’una vinyeta televisiva i radial amb recomanacions de la OMS en la prevenció de la COVID-19.
  • Entregar subministraments alimentaris en dos moments a persones altament vulnerables que són caps de família (arròs, oli, pasta, civada, sucre i sabó).