Convocatòria: 2022
Import total: 93.750 €
Aportació del Fons: 75.000 €
Assignació: Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia
Estat: En procés
Entitats executores:
- Creu Roja Espanyola | Altres projectes - Cruz Roja Guatemalteca | Altres projectes

Fase II. Mitigació de l’impacte de la pandèmia de la Covid-19 en famílies vulnerables de Coatepeque

Aquest projecte vol donar continuïtat al que va ser aprovat a la convocatòria anterior, del qual s’han aconseguit els resultats esperats i s’han obtingut bones pràctiques i un major coneixement del context, que ha servit per identificar les necessitats persistents de la població i també per dissenyar aquesta segona fase. Així, l’objectiu d’aquest projecte és seguir reduint l’impacte de la crisi generada per la pandèmia de la Covid-19, tant en la salut com en la situació socioeconòmica de les famílies més vulnerables del municipi de Coatepeque.

Es preveu arribar a 3.000 persones de diferents comunitats, més al personal de salut de les mateixes (40 persones, entre promotors de salut, comadrones, treballadors socials i voluntaris/es).

Es marquen dos línies d’actuació:

  1. Recolzar al sistema de salut a nivell local, per la prevenció, detecció i referència de casos Covid-19 de les comunitats més afectades, mitigant possibles impactes derivats de la sobrecàrrega dels serveis essencials. Es dotarà d’equips de protecció i bioseguretat al personal sanitari de centres de salut, es farà promoció de la salut comunitària i d’activitats locals per control d’epidèmies, es donarà suport al sistema local de vigilància, detecció i control de casos Covid-19. També es donarà compte a la població i a les institucions públiques i organitzacions implicades.
  2. Facilitar mesures de recolzament a les famílies per tal de reduir l’impacte socioeconòmic de la pandèmia. Es distribuiran kits bàsics a 250 famílies (1.250 persones), amb aliments per a tres mesos aproximadament, productes d’higiene i materials per la llar (filtres d’aigua i kits per tractament d’aliments). Anirà acompanyat de formacions sobre la covid-19, així com de nutrició, aigua segura, higiene i sanejament. Aquests majors coneixements de les famílies farà possible un millor aprofitament dels recursos del projecte. S’establiran punts de neteja a 3 escoles, en els que es donaran xerrades a 500 pares i mares, així com als 1.500 alumnes. A més, es distribuirà informació i material educatiu sobre la covid-19 i de les mesures de protecció, a la població de les comunitats.