Convocatòria: 2018
Import total: 24.000 €
Aportació del Fons: 15.000 €
Assignació:
Estat: En procés
Entitats executores:
- Asociación Comunitaria Unida por el Agua y la Agricultura. | Otros proyectos

Famílies afectades per l’huracà Michael garanteixen el seu dret a l’alimentació a Comasagua

Al llarg de 2018 la falta de pluja i les altes temperatures han afectat els cultius de 143 municipis, registrant 1,5 milions de sacs de dacsa perduts, sent aquest gra la base de la dieta alimentària.

En octubre el país es va veure afectat per l’huracà Michael amb precipitacions intenses i vents molt forts, principalment a la zona costera del país.

La iniciativa es dirigeix a  famílies del municipi de Comasagua, que han patit pèrdues a causa de la sequera i, posteriorment la presència de pluges ha fet que hagin hagut de ser desallotjades pel desbordament dels rius Aquisquillo, Comasagua i El Tunco. Les pluges també han provocat la contaminació de l’aigua dels pous per inundació de latrines, la inundació dels cultius agrícoles i la destrucció d’habitatges.

El projecte s’orienta, en primer lloc, a donar suport a 105 famílies productores per a que tenguin capacitat per sembrar grans bàsics (dacsa i mongeta) amb llavors autòctones resistents als efectes del canvi climàtic, reactivant-se així cinc bancs de llavors criolles. En aquest resultat es contempla també el suport tècnic per a la realització d’abono orgànic fermentat (bocashi) i de fertilitzant amb alt contingut de minerals (foliar).

En segon lloc, atorgarà paquets d’aliments (pasta, sardines, dacsa, mongeta, arròs, avena, sucre, llet i sal) a 152 famílies per a contribuir a la salut i seguretat alimentària de les famílies afectades.

Quan s’hagi fet la collita, les famílies hauran de tornar el doble de la llavor rebuda en el cas de la dacsa i la meitat en el de la mongeta. Tota aquesta llavor anirà al banc comunitari per al que també es dotarà d’eines per a poder emmagatzemar la llavor.