Convocatòria: 2022
Import total: 96.875 €
Aportació del Fons: 75.000 €
Assignació: Govern de les Illes Balears, Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, Ajuntament de Santa Eulària des Riu
Estat: En procés
Entitats executores:
- Asociación Comunitaria Unida por el Agua y la Agricultura. | Otros proyectos

Enfortiment de les capacitats productives de les famílies camperoles, amb el protagonisme de 2 organitzacions de dones

El projecte vol donar continuïtat als realitzats per ACUA els últims dos anys dins departament de La Libertad, donades les dificultats sorgides a causa de la crisi sanitària, social i econòmica de la pandèmia de la Covid-19. Es treballarà a 10 comunitats rurals de dos municipis:

  • Huizúcar: Tilapa, Ojos de Agua, El Almendro, La Lima, San Juan Buenavista, El Jobo.
  • La Libertad: Miramar, Tlacuxtli, El Cordoncillo, 13 de enero, El Almendral.

L’acció està dirigida a l’Asociación Intersectorial de Mujeres por La Libertad que Merecemos (LILMUJERES) i l’Asociación de Mujeres Huizucareñas (AMH), a més de l’enfortiment dels comitès comunitaris de dones i els Grups de “Campesino a Campesino”.

Es treballarà directament amb 150 famílies camperoles, de les quals 120 són liderades per dones, per la millora de la producció d’aliments per l’autoconsum, l’organització camperola i la reivindicació del paper de la dona a l’agricultura. Al millorar les capacitats productives de les famílies rurals en condicions de vulnerabilitat econòmica, es contribueix de forma directa millorar la seva alimentació.

Les activitats que es realitzaran per assolir els resultats són les següents:

  • Processos de formació en drets.
  • Assistència tècnica per l’enfortiment de les unitats de producció familiar. Actualització dels plans de producció i diagnòstic de les àrees productives.
  • Formació a les famílies camperoles per la incidència i per la formació de l’associació camperola. Assessorament en eines de planificació i informació pel plantejament d’estratègies locals i nacionals.