Enfortiment de la governabilitat local i ampliació de infraestructures per a una adequada gestió de l’aigua potable i sanejament mediambiental (Puno)

Convocatòria: 2012
Import total: 413.871 €
Aportació del Fons: 59.200 €
Assignació: Govern de les Illes Balears
Estat: Finalitzat
Entitats executores:
- Mans Unides, organització no governamental constituïda el 1960. D'una banda, Mans Unides pretén sensibilitzar la població espanyola sobre la realitat i els problemes dels països del Sud i, de l'altra, finançar projectes de desenvolupament a Àfrica, Amèrica i Àsia vinculats a l'educació, sanitat, agricultura, promoció de la dona i enfortiment social i institucional.
- Asociación Servicios Educativos Rurales. Institució privada sense ànim de lucre d'abast nacional, creada el 1980. Promou l'exercici dels drets humans, principalment de la població pobra i exclosa, la construcció d'un estat democràtic i el desenvolupament rural.

Al districte de José Domingo Choquehuanca existeix una dèbil gestió municipal així com una limitada inversió en infraestructures i molt poca iniciativa local dirigida a enfrontar col•lectivament els problemes de manera concertada entre la població i el govern local.

Per aquesta raó, aquest projecte té per objectiu fer possible que les famílies quítxues del districte consumeixin aigua potable, millorin les seves condicions de salut i higiene i realitzin una adequada gestió mediambiental, mitjançant la construcció de sistemes d’aigua potable a quatre localitats del districte. A la vegada es treballarà en l’enfortiment de la gestió municipal i de les organitzacions comunals del districte amb una perspectiva que promogui la participació de les dones en la gestió pública de l’aigua.