Any: 2022
Import total: 93.971 €
Aportació del Fons: 74.921 €
Assignació: Ajuntament de Santa Eulària des Riu, Ajuntament de Sant Antoni de Portmany
Estat: En procés
Entitats executores:
- Via Oberta a Louruc | Otros proyectos - Lauruk Social Service Asociation | Otros proyectos

Canalització d’aigua potable a Singare Pame. Formació i prevenció de Covid-19 a través de bons hàbits d’higiene i neteja

El projecte presentat en aquesta convocatòria segueix el mateix esquema que els finançats en les tres convocatòries anteriors, amb els que es va poder millorar la canalització d’aigua als pobles de Lauruk, Gaire-Baire i Kohelipani Dawa.

En aquest cas, el projecte es vol realitzar al municipi rural de Singare Pame, amb l’objectiu de rehabilitar, millorar i construir la canalització d’aigua i poder abastir a les 104 famílies del poble.

Actualment, l’aigua no arriba als habitatges i això provoca que les persones hagin de fer llargs desplaçaments per anar a buscar-ne. La gran majoria d’aquests habitatges es troben disseminats i només un petit grup de 10 d’habitatges conformen el nucli del poble.

La canalització que hi ha ara té greus deficiències i pateix constants ruptures, provocant una gran pèrdua d’aigua i la contaminació de la mateixa. A més, aquesta instal·lació és totalment insuficient per abastir el creixement de població que ha tingut el poble. Dels dos tancs que es disposen, un es troba en condicions lamentables i l’altre, totalment inservible.

Tota la feina de millora de la canalització anirà acompanyada d’un programa de sensibilització i formació sobre higiene i gestió de l’aigua.

Les actuacions previstes en el projecte són les següents:

  • Habilitar dos col·lectors de captació d’aigua provinent de naixements d’aigua.
  • Habilitar dos tancs de sedimentació.
  • Habilitar dos dipòsits d’emmagatzematge d’aigua.
  • Construir la xarxa de distribució d’aigua a cadascun dels habitatges.
  • Col·locar una font a cada habitatge, amb una clau de control, a més de manguera addicional per poder regar l’hort.
  • Desenvolupar un programa de sensibilització i educació per a la població general sobre la cura i manteniment de les instal·lacions, la gestió i consum d’aigua, així com de formació de bones pràctiques i hàbits d’higiene i neteja (prevenció covid-19).