Convocatòria: 2023
Import total: 86.734 €
Aportació del Fons: 69.387 €
Assignació:
Estat: En procés
Entitats executores:
- Via Oberta a Louruc | Altres projectes - Lauruk Social Service Asociation | Altres projectes

Canalització d’aigua potable a l’àrea de Smali. Formació sobre bons hàbits d’higiene i neteja per a tota la població en general

L’Àrea de Smali està formada per 4 petites poblacions o grups de cases: Pahrepani (20 cases), Dhokamukh (25 cases), Mandradhunga (34 cases) i Khuin (15 cases). En total, per tant, són 94 habitatges en les que hi viuen 580 persones  (203 homes, 232 dones i 145 infants).

El sistema actual de canalització de l’aigua té moltes deficiències, amb constants ruptures i una gran pèrdua d’aigua durant el recorregut des de la font fins a les poblacions. La falta de manteniment suposa un important problema de salut per a la població ja que l’aigua queda contaminada.

Aquesta canalització, a més, no arriba a tots els habitatges i moltes persones han de caminar entre una hora i hora i mitja per anar a buscar-ne. La dificultat afegida és que la zona està situada a una altura de 1.587m i el naixement d’aigua està a 1.335m d’altura. Això fa que el viatge de tornada amb l’aigua sigui de pujada, cosa que dificulta el seu trasllat.

Amb aquest projecte es vol rehabilitar i millorar el sistema de canalització existent i construir les canalitzacions necessàries per arribar a totes les cases de les 4 poblacions. Davant cada habitatge es col·locarà una font, amb una clau de control i una manguera addicional per poder regar l’hort.

De forma complementària es realitzaran formacions a la població sobre el manteniment de les instal·lacions construïdes, així com sobre consum d’aigua, mesures d’higiene i neteja generals.