Convocatòria: 2022
Import total: 38.782 €
Aportació del Fons: 20.000 €
Assignació: Govern de les Illes Balears, Consell Insular d'Eivissa, Ajuntament de Santa Eulària des Riu
Estat: En procés
Entitats executores:
- Asociación Comunitaria Unida por el Agua y la Agricultura. | Altres projectes

Assegurar el subministrament d’aigua per a consum humà per a 465 famílies de Cantón Cangrejera (La Libertad), afectat per la tormenta tropical Júlia

El Salvador està patint els darrers anys importants problemes a nivell ambiental, agreujats pels efectes del canvi canvi climàtic. Entre els mesos de juliol a setembre d’aquest any les pluges van ser abundants i la situació va empitjorar el passat 10 d’octubre, amb els impactes de la tempesta tropical Julia. Un total de 25 persones hi van perdre la vida, més de 2.000 famílies es van veure afectades, es van produir pèrdues materials, així com el tall del subministrament d’aigua, energia elèctrica i telefonia.

Els municipis més afectats van ser els de la zona Sud de la Cordillera del Bálsamo on, entre altres efectes, es van desbordar rius, es van inundar habitatges, les comunitats van quedar incomunicades i els sistemes d’aigua van quedar col·lapsats.

Durant els dies anteriors a l’entrada de la tempesta tropical, les mesures de mitigació només es van impulsar a la capital i les zones rurals van ser oblidades. La seva entrada, per tant, va empitjorar els danys que ja s’havien produït.

El projecte d’emergència presentat va dirigit a 465 famílies rurals associades al sistema d’aigua “Desvio de Amayo”, situat a Cantón Cangrejera, que van patir desperfectes a 192 metres de canonades d’impulsió, afectant això la dotació i distribució diària d’aigua potable.  Les canonades afectades estan ubicades al costat del riu Tihuapa, que va quedar desbordat amb la tempesta Julia, afectant a les 8 comunitats sòcies d’aquest sistema d’aigua. El subministrament d’aigua hi ha quedat racionat.

El primer objectiu del projecte és, per tant, restablir i estabilitzar el subministrament d’aigua. Es farà amb la instal·lació de 192 metres de canonades d’impulsió, substituint les que van quedar afectades.

En segon lloc, es pretén millorar el subministrament, distribució i continuïtat d’aigua, a través de la dotació diària d’aigua potable a les famílies protagonistes.