Any: 2022
Import total: 63.965 €
Aportació del Fons: 48.966 €
Assignació: Consell Insular d'Eivissa, Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia
Estat: En procés
Entitats executores:
- Fundació Vicente Ferrer | Otros proyectos - Rural Development Trust / Women Development Trust | Otros proyectos

Apoderament socioeconòmic de 49 dones rurals i enfortiment de les organitzacions comunitàries de base feminitzades

El present projecte té com a objectiu promoure l’apoderament socioeconòmic individual i col·lectiu de 49 dones rurals pertanyents a col·lectius vulnerats, mitjançant l’accés a l’economia visible i remunerada. Es desenvoluparà al poble de Pandulakunta, on hi viuen 113 famílies, amb una població total 477 persones   (240 homes i 237 dones).

Degut al sistema patriarcal present al país, moltes dones no poden accedir a la propietat. Tenint en compte també la crisi agrària que viu el sector, el projecte busca una alternativa de mitjans de vida rurals i que els actius estiguin en propietat de les dones.

Es realitzaran formacions per a que les dones protagonistes millorin les seves capacitats en la gestió del bestiar i la producció lletera, així com la reivindicació dels seus drets. S’establiran també les bases per a la posterior comercialització de la llet i productes làctics que es puguin produir, a través d’estructures d’economia social al Districte d’Anantapur.

S’enfortiran les organitzacions de base feminitzades per a afavorir la participació d’aquestes dones en l’esfera pública, emprenent accions que millorin la resiliència de la zona. Concretament, es crearan dos Women Sangham for Dairy,  que operaran com a grup de dones amb la particularitat de tenir un activitat comuna (en aquest cas, la producció de llet), per la qual cosa el grup serà de gran suport per a compartir experiències, bones pràctiques, per a resoldre els seus dubtes, millorant la seva activitat productiva, al mateix temps que es promouran processos d’apoderament.

Totes aquestes accions, a la vegada, permetran millorar la resiliència de la zona enfront el canvi climàtic.