Eivissa, 23 de maig de 2019.

Ahir dijous 22 de maig, va tenir lloc al CEIP Sa Joveria la trobada anual de les escoles que formen part de la Xarxa de Centres Educatius Solidaris (CEIP Sant Antoni, CC. Santíssima Trinitat, CEIP Santa Gertrudis, CEIP S’Olivera, CEIP Puig d’en Valls, CEIP Torres de Balàfia, CEIP Labritja, CEIP Sa Joveria, CEIP Sant Jordi, CEIP El Pilar i EI Es Vedranell). Impulsada pel Fons Pitiús, aquesta Xarxa aglutina escoles que estan compromeses en la construcció d’un món més just i respectuós amb els drets fonamentals de les persones i amb el medi ambient, a través de la inclusió de l’educació transformadora i per a la ciutadania global en la seua pràctica educativa.

A més de servir per fer una valoració de tota la feina feta al llarg del curs en el marc de la Xarxa, aquesta reunió ha permès presentar i exposar els treballs que han elaborat els diferents centres educatius al voltant de la temàtica dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Els ODS són la temàtica que les escoles de la Xarxa triaren a la reunió de l’any passat i, amb el suport del Fons Pitiús, ha estat tractada al llarg del curs 2018-2019 amb l’alumnat i amb el professorat per conèixer què són els ODS i com els podem incorporar a les accions de l’escola i de cadascun/a de nosaltres.

Els treballs resultants d’aquesta feina, s’enviaran ara a les escoles del municipi de San Lucas i Palacagüina (Nicaragua). A la vegada, es lliuraren a la trobada d’ahir els treballs arribats de les escoles de Nicaragua, que tracten també els ODS.

Finalment, es va informar que les escoles agermanades de Nicaragua han escollit la igualtat de gènere com a temàtica per a treballar en profunditat al llarg del curs vinent.