Escape Room: Antropocè, la sisena extinció

Veure vídeo:

 

Adaptació de l’escape room “¿Extinción?” editat per InteRed.

Activitat disponible a partir de gener de 2023.

OBJECTIUS

  • Donar a conèixer els ODS de l’Agenda 2030, per prendre consciència de quins són els reptes globals que aquesta ens planteja.
  • Reconèixer l’Agenda 2030 com una eina útil per apoderar-nos a l’hora d’incidir des de l’àmbit local en la transformació ecosocial que el planeta necessita.
  • Entendre la cooperació, les cures i la connexió local-global com a elements imprescindibles per a aquesta transformació.
  • Sentir-se com a individu, part corresponsable i part important en tot aquest procés .

DESCRIPCIÓ

“La sisena extinció massiva ja ha començat. La major part de les formes de vida a La Terra, inclosa l’espècie humana, estan en perill. No obstant això, encara hi ha possibilitat de sostenir la vida a la Terra i recuperar l’harmonia entre els éssers. Només s’ha de trobar quines són les claus per aconseguir-ho”.

Així comença aquest escape room amb l’Agenda 2030 com a rerefons, en el qual l’alumnat haurà d’anar superant els jocs, proves i reptes que se’ls plantegen per sortir de l’habitació on estan tancats i difondre el missatge a la resta de la humanitat. Cooperació, reflexió, cures i molt d’entusiasme seran necessaris per salvar el planeta.

PARTICIPANTS 

Alumnat d’educació secundària de l’optativa “Cooperació i Serveis a la Comunitat” i altres grups de secundària o batxillerat que estiguin treballant l’Agenda 2030.

DURADA

L’activitat té una durada de 2 h. Inclou l’escape room i una reflexió conjunta posterior.

LLOC DE REALITZACIÓ

Seu del Fons Pitiús de Cooperació (c. Arxiduc Lluís Salvador, 19 baixos, Eivissa).