Biblioteca Viatgera: Informa’t a Fons

Un any més, des del Fons Pitiús de Cooperació volem aprofitar l’oportunitat que ens brinden les biblioteques d’Eivissa i Formentera com a espais d’obertura  al coneixement, de foment de l’esperit crític i d’impuls a l’acció per a la transformació social.

Amb aquesta intenció us presentem aquí la 12a edició d’ INFORMA’T A FONS, una nova selecció de llibres, contes i pel·lícules que estaran viatjant mes a mes per les diferents biblioteques pitiüses.

Enguany hi trobareu una secció especialment ampliada sobre Cultura de Pau i Noviolència. Un tema al qual estem dedicant energia, atenció i recursos també des del nostre projecte d’Educació Transformadora. No estem donant una visió esbiaixada si afirmem que la cultura de la violència ens envolta dia a dia. Des dels discursos d’odi en les xarxes i els mitjans de comunicació, els recurrents actes de violència masclista, racista o xenòfoba, passant per la constant destrucció d’hàbitats naturals, fins als conflictes bèl·lics que cada cop ens són més propers. Urgeix reprendre el camí de la pau i posar-hi intenció constant en construir-la i conservar-la. L’educació és l’eina. I amb ella, els llibres.

A més, hi podreu descobrir títols que aborden diverses temàtiques, alhora íntimament connectades entre elles i amb la cultura de pau: la cura del medi ambient, el canvi climàtic, la sobirania alimentària, l’ecofeminisme, les aportacions de les dones a la història i el desenvolupament de la humanitat, la migració i les persones refugiades, l’economia solidària o el consum responsable.

El calendari ja confirmat de la 12a edició durant l’any 2023 és el següent:

  • Gener: Biblioteca de Figueretes
  • Febrer: Biblioteca Marià Villangómez (Sant Francesc de Formentera)
  • Març: Biblioteca Municipal de Sant Antoni de Portmany
  • Abril: Biblioteca Pública Insular d’Eivissa (Cas Serres)
  • Maig: Biblioteca de Cala de Bou
  • Juny: Biblioteca de Jesús
  • Setembre: Biblioteca Municipal d’Eivissa (Can Ventosa)
  • Octubre: Biblioteca Municipal de Sant Joan de Labritja
  • Novembre: Biblioteca de Santa Gertrudis
  • Desembre: Biblioteca Municipal de Santa Eulària des Riu

En aquesta guia de lectura podreu veure tots els títols dels llibres, contes infantils i pel·lícules que formen la 12ª edició d’ Informa’t a Fons.

I si teniu ganes de continuar aprenent i d’enriquir-vos amb altres visions, també teniu la porta oberta a la nostra biblioteca, situada al carrer Arxiduc Lluís Salvador, 19 baixos (Eivissa).