Dimecres, 8 de maig de 2019

Dilluns passat, la coordinadora del Fons Pitiús de Cooperació va iniciar un viatge de seguiment a El Salvador i Hondures on el Fons desenvolupa projectes en el sector de l’aigua i de la salut, respectivament.

A El Salvador, el Fons treballa a través de l’organització ACUA i els projectes que es financen tenen dos components principals: aconseguir l’accés a l’aigua potable i formar les juntes d’aigua per a què puguin administrar bé els sistemes d’abastiment i s’enforteixin com a defensores del dret humà a l’aigua. Aquest darrer fet, és especialment important en un país on no és suficient tenir accés a aigua potable, sinó que també es fa imprescindible defensar-la dels continus intents de privatització.

Al llarg de dos dies, la coordinadora ha visitat els sistemes d’aigua construïts a Amaquilco (ja finalitzat), i El Amatal (construït en un 80%). Entre els dos sistemes es dóna cobertura a 217 famílies que han participat en el projecte cavant les rases per on han d’anar les canonades i fent la mescla per a la construcció del tanc d’aigua.

A més, s’ha reunit amb dos associacions de dones unides per defensar el dret humà a l’aigua, que a través del projecte, s’estan capacitant en temes d’autoestima i apoderament.