La junta executiva del Fons aprova 9 projectes de cooperació per al desenvolupament dins del context de crisis mundial generat per la Covid-19.

Eivissa, 29 d’octubre de 2020.

La junta executiva del Fons Pitiús de Cooperació, composta per tots els ajuntaments de l’illa d’Eivissa, el Consell d’Eivissa, el Consell de Formentera i el Govern de les Illes Balears, així com per tres ONG sòcies del Fons, ha valorat els 16 projectes presentats a la convocatòria de 2020. En total s’han aprovat 9 projectes de cooperació per un import total de 574.689€.

Les iniciatives que es posaran en marxa van dirigides majoritàriament a donar resposta a les greus conseqüències derivades de la pandèmia i del confinament i, en aquest sentit, a contribuir a la seguretat alimentària, l’accés a l’aigua potable i als recursos de prevenció contra la Covid-19 a poblacions desafavorides de Perú, Guatemala, Nicaragua, El Salvador, Índia i Nepal.

A banda d’aquesta partida per a projectes de cooperació, el Fons ha destinat fins el moment 150.000€ per cobrir emergències directament relacionades amb la Covid i el confinament provocat per aquesta. En total s’ha donat suport a centenars de famílies per afrontar problemàtiques molt bàsiques relacionades principalment amb l’alimentació o la prevenció.

Aquestes partides posen de manifest el compromís de les institucions sòcies del Fons amb la cooperació per al desenvolupament, per entendre que continuar treballant localment problemes que són globals és l’única fórmula possible per aconseguir que tots els ciutadans i ciutadanes del planeta arribem junts a un desenvolupament sostenible real, més encara en el context de pandèmia que vivim.

Des del Fons creiem que les respostes han de ser coordinades i que és imprescindible crear aliances,col·laborar amb altres i aprofitar tota l’experiència que està generant aquesta crisi. En aquest sentit, el Fons Pitiús va participar ahir de manera virtual en el Consell Confederal de la Confederació de Fons de Solidaritat i Cooperació en el qual es va reafirmar el compromís dels governs locals amb la cooperació internacional i amb la necessitat de treballar conjuntament per a donar respostes als reptes globals en un món interconnectat.