Compartint suport solidari a famílies en situació d’emergència a zones rurals de Pueblo Nuevo

Convocatòria: 2017
Import total: 16.119 €
Aportació del Fons: 12.089 €
Assignació: Govern de les Illes Balears, Ajuntament de Sant Antoni de Portmany
Estat: Finalitzat
Entitats executores:
- Ayne Espanya - Trinitàries | Otros proyectos - Ayne Perú -Trinitarias, Solidaridad y Desarrollo | Otros proyectos

El Centre d’Operacións d’Emergència Nacional de Perú ha informat que 124.161 persones han perdut els seus habitatges a causa de les intenses pluges que començaren en desembre i que han afectat durament a les poblacions del nord i centre del país. A més, centenars de quilòmetres de carretera han estat afectats i més de 160 ponts han quedat destruïts. Fins el moment, hi ha hagut 97 morts, 348 ferits i 20 desapareguts. En total 813.239 persones afectades per la temporada de pluges de les quals 7.749 damnificades i 74.691 afectades es concentren al departament de La Libertad, del qual en forma part Pueblo Nuevo.

Ayne Perú Trinitarias treballa a La Libertad des de fa més de 15 anys i ressalta que l’emergència ha tingut com a resultat una important mobilització social que s’ha sumat a diferents esforços per donar una resposta immediata a l’emergència. Ayne Perú ha mobilitzat al voluntariat juvenil per a fer col·lectes entre les comunitats menys afectades recollint aliments i roba. Després s’han fet paquets i s’han distribuït entre les famílies més afectades. Així mateix, Ayne ha posat a disposició de Defensa Civil diferents locals per a albergar les famílies damnificades, així com una cisterna d’aigua potable per a la distribució a les comunitats i una potabilitzadora d’aigua.

En una primera fase de l’emergència el projecte vol atendre 13 comunitats rurals, les famílies de les quals han perdut les seves cases o les collites que els servien de font d’ingressos. En aquest sentit, es vol dotar de materials (planxes de calamina) per a la rehabilitació dels sostres dels habitatges. Així mateix, es desenvoluparan amb les famílies aprenentatges per a la convivència de respecte entre les persones i la natura, identificant les amenaces i la seva vulnerabilitat i generant comportaments individuals i col·lectius apropiats.

El suport que se sol·licita al Fons és per la compra de planxes de calamina per a 150 famílies. Amb això es contribuirà a la millora dels seus habitatges i, per tant, a la salut de les famílies.