El dia 30 de setembre presentàrem a l’Espai Cultural Can Ventosa 17 audiovisuals que tracten cadascun dels objectius continguts en l’Agenda 2030 promoguda per Nacions Unides en 2015. A més de la presentació per part de la presidenta del Fons, Ana Ribas Alonso, la companyia de teatre Migrants va fer una adaptació del seu espectacle Frontera, acompanyada per la lectura del text En un món millor de Francesco Zarzana.

L’objectiu d’aquests audiovisuals és donar a conèixer l’Agenda a la societat pitiüsa a través d’entitats que, en aquest moment, ja estan treballant aquests objectius o alguna de les seves metes. Ecofeixes, CEPCA, UIB, Dones Progressistes d’Eivissa, SOS H2O, Amics de la Terra, PIME Formentera, Etikology, Fundació Deixalles, Jesús en Transició, Mercat de Forada, Joan Groizard Payeras (Director General de Canvi Climàtic del Govern de les Illes Balears), Manu San Félix, Parc Natural de Ses Salines d’Eivissa i Formentera, Amnistia Internacional, Aliança Mar Blava i Fons Pitiús de Cooperació són les entitats o persones protagonistes dels audiovisuals.

En el Fons Pitiús de Cooperació, ens hem sentit interpel·lats per aquesta resolució de Nacions Unides i compartim l’esperit de transformació de l’Agenda 2030. Consideram que els ODS, són una eina útil per apoderar-nos, per ajudar-nos a sentir que formam part d’un moviment a nivell global que ens ha de permetre incidir des de l’àmbit local en la transformació de tot allò que és contrari als Drets Humans i a la sostenibilitat ambiental.