Aquests dies es troba a Eivissa en Donald Montalvan Sánchez, mestre de l’escola Edmundo Díaz Ríos (municipi de San Lucas – Madriz- Nicaragua). Ha vingut convidat pel Fons Pitiús per fer un intercanvi d’experiències amb mestres de les escoles que pertanyen a la Xarxa de Centres Educatius Solidaris del Fons però, especialment, amb l’escola que està agermanda amb la seua, el CEIP Sa Joveria.

Anualment, el Fons finança un intercanvi entre mestres de les escoles de la Xarxa amb mestres de les escoles agermanades a Nicaragua. En aquest sentit, l’any passat una mestra del CEIP Santa Gertrudis va estar un mes compartint el dia a dia amb diversos centres escolars d’aquell país. Enguany és el torn de Nicaragua.

Durant la seva estada aquí, en Donald tindrà l’oportunitat de conèixer el nostre sistema educatiu i d’explicar a l’alumnat la seva experiència com a mestre d’alumnes de cinquè i sisè a una escola rural de la comunitat de Chichicaste. Aquesta escola té un centenar d’alumnes d’infantil i primària i no compta amb llum elèctric, per la qual cosa la creativitat és una eina molt necessària.

A banda de les visites a les escoles, aquest mestre mantindrà reunions amb laDelegada d’Educació, el director del CEP, amb l’STEI i amb la Presidenta del Fons.

L’agenda que té prevista al llarg dels 15 dies que estarà a Eivissa és la següent:

Dia 9 de novembre: CEIP Puig d’en Valls i CEIP S’Olivera

Dia 10 de novembre: CC Santíssima Trinitat i CEIP Sant Jordi

Dia 13 de novembre : CEIP Torres de BAlàfia.

Dia 14 de novembre: Entrevistes amb la Delegada d’Educació, el Director del CEP i amb l’STEI.

Dia 15, 16 i 17: CEIP Sa Joveria.

Dia 20: CEIP Sant Antoni.

Dia 21: CEIP Santa Gertrudis i CEIP Labritja.