– Els 9 fons integrants de la Confederació representen un miler d’administracions públiques que desenvolupen projectes en més de trenta països.

– L’Assemblea General es va celebrar en el Palau de Castellfort, València, amb presència de la presidenta i de la coordinadora del Fons Pitiús.

– El Fons Pitiús ocupa actualment la tresoreria de la Confederació.


El passat dia 20 d’abril va tenir lloc a València l’Assemblea General de la Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat que integra els 9 fons de cooperació de l’Estat i que representa a prop d’un miler d’administracions públiques que treballen en més de trenta països. El Fons Pitiús, que actualment ocupa la tresoria de la Confederació, hi va estar representat per la seua presidenta, Ana Ribas, i per la coordinadora, Fina Darder.

L’Assemblea va aprovar el pla d’activitats per a 2018, que recull entre els seus objectius l’enfortiment de l’entitat com espai de coordinació i treball dels diversos fons de l’Estat, així com l’impuls a la representativitat i interlocució amb altres agents del sector com la FEMP o l’AECID. Com va explicar el President de la Confederació i del Fondo Galego, Juan A. González, el pla aprovat vol «posar en valor i recuperar l’espai perdut, fer un pas endavant per a millorar el món des de la unitat i la cooperació entre els fons per aconseguir la presència i la representativitat que mereixen a través de la Confederació».


Jornada de formació.

El dia abans de l’assemblea personal tècnic dels diferents fons que conformen la Confederació varen poder intercanviar experiències en una jornada de formació celebrada al Col·legi Major Rector Peset de València que va comptar amb els tallers de Xosé Ramil sobre «La comunicació com a eina per transformar el pensament» i Ana Gancedo sobre «Estratègies creatives per a la visibilització dels fons de cooperació» a més d’establir les bases del pla de comunicació confederal.