Constitució de l’Espai de Cooperació d’Eivissa i Formentera

Eivissa, 19 d’octubre de 2022.

Ahir per la tarda, a la seu del Fons, va tenir lloc la constitució de l’Espai de Cooperació d’Eivissa i Formentera, un òrgan consultiu i de participació del Fons Pitiús integrat per totes aquelles entitats de l’àmbit de la cooperació internacional que tinguin seu a les nostres illes i vulguin formar-ne part.  

A la reunió hi van participar les vuit entitats que ja hi han sol·licitat la seva entrada: Ayne España Trinitarias, Caritas, Creu Roja, Dignidad, Fundació Vicente Ferrer, Mans Unides, STEI-i i Via Oberta a Lauruk.  Es va nomenar a Mary Castaño Planells, representant de Creu Roja, com a vicepresidenta d’aquest nou òrgan del Fons.

Les funcions de l’Espai són, entre d’altres,  promoure el debat i la reflexió per a la definició de l’estratègia de cooperació del Fons en cooperació i educació  per a la transformació social, així com crear sinèrgies i iniciatives conjuntes entre els diferents agents de cooperació d’Eivissa i Formentera. 

En aquesta primera sessió de l’Espai es va presentar el nou model de cooperació del Fons, que regirà la seua estratègia en els propers anys.