El Fons Pitiús de Cooperació ha aprovat un total de 37.089€ a través de tres entitats que treballen a Perú, per tractar de pal·liar els efectes que les intenses pluges han causat en aquest país des del mes de gener.

Segons l’Insituto Nacional de Defensa Civil de Perú, 97 persones han mort, 348 han resultat ferides i 20 han desaparegut com a conseqüència d’aquestes pluges. 124.161 persones han perdut els seus habitatges, desenes d’escoles han quedat inutilitzades, centenars de quilòmetres de carretera han estat afectats i més de 160 ponts han quedat destruïts.

Per tractar de donar resposta a aquesta emergència des del Fons s’han finançat tres projectes:

– Una iniciativa de Creu Roja que donarà resposta a les dificultats per abastir la població d’aigua potable: distribuirà baldes per emmagatzemar l’aigua de forma segura i pastilles per a clorar-la a un total de 530 famílies del districte de Huarmey (Departament d’Ancash). L’import finançat ha set de 10.000€.

Ayne España Trinitarias atén en aquesta primera fase de l’emergència a 13 comunitats rurals, les famílies de les quals han perdut les cases i les collites. En aquest sentit, el projecte finançat pel Fons vol dotar de materials per a la rehabilitació dels sostres dels habitatges afectats. Amb un total de 12.089€ es proporcionaran planxes de calamina a 150 famílies de Pueblo Nuevo (Despartament de La Libertad), contribuint a la millora dels seus habitatges i, per tant, a la salut de les famílies.

STEI/ Ensenyants Solidaris, per la seva banda, està donant suport a les escoles públiques del Departament de Piura, un dels més greument afectats per les inundacions. En concret el projecte finançat pel Fons va dirigit a l’escola de Sincape, que té 940 estudiants i 38 docents, dotant-la de materials perquè els infants puguin retornar a les classes amb normalitat. L’import finançat és de 15.000€ que aniran dirigits a la compra de kits de material escolar per a l’alumnat i per al professorat, 5 purificadors d’aigua, 2 farmacioles i 1 pissarra acrílica.