El CEIP Sant Jordi va acollir els dies 16 i 17 de novembre un total de 40 mestres pitiüsos, majoritàriament de les 11 escoles de la Xarxa de Centres Educatius Solidaris que assistiren al curs Els ODS com a eina de transformació des de l’escola, organitzat pel Fons Pitiús de Cooperació. Aquesta formació s’emmarca dins la campanya que està realitzant el Fons per donar a conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible a les Pitiüses i per impulsar la introducció de l’Agenda 2030 de Nacions Unides en el nostre entorn proper.

El curs, de 10 hores de durada, el va impartir Guillermo Santander Campos, doctor en ciència política i relacions internacionals per la Universidad Complutense de Madrid i autor de diversos estudis sobre la implantació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Amb la realització del curs, es volen assolir els següents objectius:

– Donar a conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

– Proporcionar les eines per introduir a l’escola i a les aules els ODS.

– Fomentar la implicació del professorat en la consecució dels ODS.

Un cop finalitzada aquesta formació, al llarg de tot el curs 2018-2019, el Fons Pitiús continuarà assessorant les escoles de la Xarxa de Centres Educatius Solidaris per tal que el professorat pugui engegar accions que permetin avançar en la línia que marquen els ODS des dels seus centres educatius.