Del 14 al 30 de març al Centre Cultural de Puig d’en Valls (de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 17 a 20h.)

Exposició fotogràfica de José Palazón Osma, cofundador de l’Associació Pro Drets de la Infància PRODEIN. 

Migracions i fronteres ha estat produïda pel Fons Menorquí de Cooperació i està formada per 32 fotografies que mostren la crua realitat de les persones migrants de diferents parts del món: Grècia, Melilla i Burkina Faso, terres que es veuen especialment afectades avui per moviments migratoris.

El dret a sortir del propi país està reconegut per la Declaració Universal dels Drets Humans: és un component essencial de la llibertat humana i, com a tal, ha de ser salvaguardat. No obstant això, existeix un discurs de criminalització i cada vegada augmenta la despesa per militaritzar les fronteres, el foment de polítiques de rebuig i expulsió, les devolucions en calent, així com la signatura de tractats per externalitzar a tercers països el control migratori a canvi d’ajudes internacionals.

Es considera que 1.000 milions de persones són migrants d’una o altra manera. Uns 232 milions són migrants internacionals i uns altres 740 milions han migrat dins el seu propi país. Per tant, la migració és una realitat que, treballs com aquesta exposició, ajuden a fer visible. Es necessiten esforços per fomentar una migració segura a través de l’obertura de vies regulars, sense elevar els costos socials, econòmics i sobretot, els costos humans de la migració.