Taller teatral: Persones migrants. Aturem el racisme i la xenofòbia.

OBJECTIUS

  • Reflexionar, des d’una perspectiva global, sobre les causes dels moviments migratoris actuals i la realitat de les persones que migren.
  • Aprendre a identificar i contrarestar els falsos rumors cap a les persones que migren, així com estereotips i prejudicis cap a persones racialitzades.
  • Contribuir a la prevenció d’actituds xenòfobes o racistes.
  • Promoure la cultura de pau, l’empatia, el desenvolupament de relacions basades en la igualtat i la valoració de la diversitat i la interculturalitat.

METODOLOGIA

A través de jocs interactius, debats i dinàmiques teatrals ens endinsarem en el fenomen de les migracions per reflexionar sobre les seves causes reals. Aquesta anàlisi, juntament amb la contrastació de dades verificables, ens serviran també per aprendre a identificar estereotips, rumors i falsos missatges que ens arriben sobre les persones migrades a través de les xarxes socials, els mitjans de comunicació o el boca-orella. Finalment, cercarem col·lectivament propostes que contribueixin, d’un costat, a reduir les problemàtiques que originen les migracions forçades, i d’un altre, a erradicar la discriminació i acollir millor a les persones nouvingudes.

PARTICIPANTS

El taller va dirigit a l’alumnat de 3r-4t d’ESO, FPB, CFGM i Batxillerat. El nombre de participants serà un grup-classe.

DURADA

El taller té una durada de 2 h (1h 50 min).

CALENDARI

L’activitat està disponible d’octubre a maig.

Sol·licituds en educacio@fonspitius.org