Recursos educatius per a la Xarxa

A disposició dels centres que formen part de la Xarxa oferim un conjunt d’activitats i eines per acompanyar a la comunitat educativa en el camí cap a una Educació per a la Transformació Social (EpTS): tallers per a l’alumnat, exposicions, xerrades per al professorat o les famílies i les nostres biblioteques viatgeres.

A més, hi podreu trobar alguns llistats de recursos educatius que hem elaborat sobre els temes de pau i no-violència, Drets Humans, canvi climàtic, consum conscient i responsable, migracions i igualtat de gènere.

Podeu sol·licitar qualsevol de les activitats a tarvés del correu educacio@fonspitius.org.

Tallers per a l’alumnat de primària:

Tallers per a l’alumnat de secundària:

  • Taller teatral sobre relacions igualitàries: A què diem amor? Realitats, mites i violències en les relacions amoroses (3r-4t ESO)
  • Escape room sobre els ODS: Antropocè, la sisena extinció (Alumnat de l’optativa “Cooperació i Serveis a la Comunitat”)

Xerrades per a la comunitat educativa

Xerrades introductòries sobre la tasca del Fons en Educació i Cooperació Transformadores i tallers específics sobre les temàtiques globals que s’aborden anualment des de la Xarxa. Dirigides al claustre i/o les famílies.

Exposicions:

Biblioteques Viatgeres

Dues seleccions de llibres de la nostra biblioteca que van recorrent els diferents centres de la Xarxa al llarg del curs. Podeu consultar el seu contingut en els enllaços següents:

  • Biblioteca viatjera «Llegim el món» : per a  centres de primària
  • Biblioteca vaitagera «Tata’m el món» : per a escoletes

Recursos educatius

Llistats de recursos sobre diferents temàtiques d’EpTS. Alguns d’ells els podeu sol·licitar directament al Fons Pitiús (educacio@fonspitius.org) i d’altres són enllaços a pàgines especialitzades d’Internet: