Suport a l’educació bàsica a la comunitat de Mihecane-Ribaúè (Nampula)

Convocatòria: 2014
Import total: 61.407 €
Aportació del Fons: 19.985 €
Assignació: Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, Consell Insular d'Eivissa
Estat: Finalitzat
Entitats executores:
- Dignidad, organització privada i sense ànim de lucre, va ser constituïda el 1994. Aquesta ONG treballa per a la promoció dels drets socials bàsics de col·lectius vulnerables, tant a Espanya com en altres països. La infància en situació de risc és objectiu prioritari de la seva acció. En la lluita contra la pobresa consideren l'educació com a eina fonamental de desenvolupament
- Dignidade va ser constituïda el 1994 amb el reconeixement per part del Ministeri d'Afers Estrangers i Cooperació de Moçambic. Aquesta organització treballa per eradicar la pobresa i les seves conseqüències, promovent un desenvolupament integral, amb especial atenció a la població infantil.

Dignidad va iniciar a Mihecane un Programa de Desenvolupament de Zona l’any 2004 en resposta a la petició d’ajuda per part de la població. La comunitat ja havia començat a organitzar-se començant construint una escola molt rudimentària i reclutant a dos dones que, a canvi d’aliment, estaven treballant en l’alfabetització de prop d’un centenar d’infants.
Quan Dignidade va arribar a la regió va mantenir reunions amb els líders i caps comunitaris així com amb les autoritats educatives i els representants del govern. A partir d’aquí, Dignidade va construir amb l’ajut de la comunitat una escola amb materials resistents.
Aquest projecte permetrà l’accés a l’educació bàsica a la població en edat escolar de la comunitat Mihecane i a una part de la població adulta durant l’any 2015.
Per arribar a aquest objectiu, d’una banda es mantindrà en funcionament l’escola comunitària Dignidade que imparteix el primer grau d’educació primària (1r. a 5è curs).
D’altra, funcionarà un centre d’alfabetització a uns 10 minuts de l’escola.