Suport a l’educació bàsica a la comunitat de Marcaçao – Luabo (Zambézia)

Convocatòria: 2015
Import total: 125.261 €
Aportació del Fons: 33.175 €
Assignació: Consell Insular d'Eivissa, Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, Ajuntament de Sant Joan de Labritja
Estat: En procés
Entitats executores:
- Dignidad, organització privada i sense ànim de lucre, va ser constituïda el 1994. Aquesta ONG treballa per a la promoció dels drets socials bàsics de col·lectius vulnerables, tant a Espanya com en altres països. La infància en situació de risc és objectiu prioritari de la seva acció. En la lluita contra la pobresa consideren l'educació com a eina fonamental de desenvolupament
- Dignidade va ser constituïda el 1994 amb el reconeixement per part del Ministeri d'Afers Estrangers i Cooperació de Moçambic. Aquesta organització treballa per eradicar la pobresa i les seves conseqüències, promovent un desenvolupament integral, amb especial atenció a la població infantil.

El projecte permetrà l’accés a l’educació bàsica a la població en edat escolar de la comunitat de Marcaçao i a una part de la població adulta durant l’any 2016. A més, al voltant de 150 joves i uns 60 adults participaran en un curs de formació professional (tall i confecció).
Per fer-ho, d’una banda es mantindrà en funcionament l’escola comunitària Dignidade que imparteix de 1r a 7è curs i formació professional. No existeix a la regió cap altra escola o recurs per a l’educació bàsica.
En quant a l’alfabetització d’adults, funcionaran 37 centres rurals d’alfabetització que no només estan al bairro de Marcaçao sinó també a regions veïnes.
En l’ensenyament primari, hi participa activament la Direcció Districtal d’Educació i en els centres d’alfabetització hi participen els líders tradicionals i religiosos.
Està previst que el Ministeri d’Educació, mitjançant les Direccions Districtals financi prop del 70% dels subsidis dels alfabetitzadors i la major part dels llibres i manuals.