Enfortiment de l’organització comunitària per a la promoció del desenvolupament rural i l’agroecologia a Jalapa

Convocatòria: 2016
Import total: 96.088 €
Aportació del Fons: 59.982 €
Assignació: Ajuntament d'Eivissa, Consell Insular d'Eivissa
Estat: En procés
Entitats executores:
- Mans Unides, organització no governamental constituïda el 1960. D'una banda, Mans Unides pretén sensibilitzar la població espanyola sobre la realitat i els problemes dels països del Sud i, de l'altra, finançar projectes de desenvolupament a Àfrica, Amèrica i Àsia vinculats a l'educació, sanitat, agricultura, promoció de la dona i enfortiment social i institucional.
- FUNDEBASE, Fundación para el Desarrollo y Fortalecimiento de las Organizaciones de Base, va ser constituïda el 1995. És una organització no governamental que acompanya i dóna suport a famílies rurals que construeixen processos organitzatius i productius, tant locals com regionals cap a una vida digna i en pau.

Aquest projecte pretén marcar la pauta a seguir per enfortir l’organització comunitària, la capacitat de defensa del territori i dels drets econòmics i socials de les comunitats agrícoles. En concret es vol enfortir la comunitat per defensar el territori davant l’industria minera; capacitar la comunitat sobre drets humans; realitzar campanyes per promocionar l’agroecologia a escala comunitària; enfortir el consell de promotors i promotores agroecològics amb el coneixement del Codi Municipal i la llei de sistema de consells de desenvolupament perquè participin amb propostes al Consell Municipal de Desenvolupament (COMUDE).