HISTÒRIES DE MIGRACIONS

Eivissa i Formentera, terra de sortida i arribada

Des dels seus orígens, la humanitat ha migrat. Famílies, pobles i comunitats han deixat els seus llocs de procedència buscant nous espais on construir una llar més segura o amb millors condicions de vida. Com molts altres indrets del món, Eivissa i Formentera han constituït punts claus en aquest trànsit connatural a l’ésser humà.

Punts de sortida temps enrere, com avui ho són d’arribada, per a moltes persones que un dia iniciaren la seva història de migració.

Volem recuperar aquestes històries, d’abans i d’ara, escoltar a qui les protagonitzen i conèixer quines situacions motivaren i acompanyaren els seus viatges.

La idea és crear un punt de trobada entre aquests dos temps, un espai on es pugui donar el reconeixement mutu entre el “com fou” i “com és” ser migrant. Aquesta iniciativa es materialitzarà, d’una banda,  en una exposició, un recull de fotografies que hagin copsat instants d’aquestes històries de migració. I d’altra, en un audiovisual amb testimonis de persones que sortiren i que arribaren a les illes, o bé dels seus familiars.


Per fer realitat aquesta proposta busquem imatges que siguin significatives per a persones que s’han vist obligades a migrar. Fotografies que mostrin algun moment del seu procés migratori:

– Persones que migraren d’Eivissa o Formentera, abans dels anys 60, cap a altres països.

– Persones que han migrat a Eivissa o Formentera provinents d’altres països.

Vols formar part d’aquesta iniciativa? Omple aquest formulari amb les teves dades i adjunta la teva foto abans del 31 de maig.


 

Històries de migracions és un projecte del Fons Pitiús de Cooperació que s’emmarca dins la campanya Contra el racisme i la xenofòbia, actuam!, impulsada conjuntament amb Creu Roja, Metges del Món, Fundació Deixalles i Cáritas.

Aquesta campanya pretén sensibilitzar sobre la realitat de les persones que es veuen forçades a deixar els seus llocs d’origen, fugint de la fam, de la persecució política, de la guerra o dels desastres naturals, desmuntar els prejudicis sobre la migració i contrarestar els discursos d’odi sobre les persones racialitzades no blanques. L’objectiu principal és contribuir a la construcció d’un espai comú de convivència i enriquiment intercultural a les nostres illes, una societat respectuosa amb la diferència, on les persones que arriben es puguin sentir acollides i segures.